Radio Frekwent maakt doorstart op internet

Radio Frekwent kreeg eind vorig jaar geen zendvergunning van mediaminister Sven Gatz, maar zet zich nu door als internetradio. “Maar we blijven hopen op een vergunning tijdens de tweede erkenningsronde”, geeft Steven Mostmans van Radio Frekwent aan.
De radiozender voor de Antwerpse zuidrand zendt uit vanuit de Onderwijsstraat in Hove terwijl het nieuws en weetjes brengt uit de gemeenten Aartselaar, Duffel, Kontich, Edegem, Boechout, Hove, Lint, Ranst, Lier, Mortsel en Borsbeek.

“Ik had aanvankelijk mijn twijfels om nog door te gaan met een internetradio. Ik zit 35 jaar in de radiowereld en bij mij komt muziek nog altijd uit een radio. Maar nu ik de eerste luistercijfers krijg, ben ik tevreden. Natuurlijk zou ik meer tevreden zijn wanneer we terug naar de FM-band zouden kunnen gaan.”

Radio Frekwent lanceerde meteen zijn vernieuwde website. “We krijgen veel steun van de gemeenten waarop we ons richten. Daarom gaan we vragen of we op hun website een link mogen plaatsen naar onze internetradio. Ook willen we nauw samenwerken met ziekenhuizen en woon- en zorgcentra in de regio om onze muziek te streamen.”

Amerikaanse dj

Dankzij de overschakeling naar internet heeft Radio Frekwent nu wel een Amerikaans programma. “Een echte Amerikaanse dj, Rich Appel, maakt van bij hem thuis wekelijks zijn programma en dat stuurt hij naar ons door. We brengen het op zaterdagavond. Hij brengt dit in de echte Amerikaanse sfeer met de nodige jingles”, zegt Steven.

Ook jonge dj’s uit de Antwerpse zuidrand die hun talent willen laten horen op de radio zijn welkom bij Radio Frekwent. De overstap zorgt dus voor enkele nieuwigheden maar Steven blijft hopen op een zendvergunning. “De kosten blijven hetzelfde om radio te maken maar sommige sponsors haakten af nadat we van de FM-band verdwenen. Tussen Pasen en de zomervakantie zou minister Gatz een tweede erkenningsronde houden en dan willen we er opnieuw bij zijn. De internetradio zal ook daarna blijven bestaan”, besluit Steven.

Radio Frekwent is te beluisteren op een internetradio of via www.frekwent.be

Lees meer: http://www.gva.be/cnt/dmf20180124_03318544/nieuwe-start-voor-internet-radio-frekwent-is-vlot-genomen-en-toch-willen-we-terug-naar-de-fm-band

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *