Brusselse Radio Spes gaat uit de ether

Op 31 december 2017 stopt Radio Spes, de Vlaamse radiozender voor Brussel met uitzenden. Dertig jaar lang verspreidde Radio Spes een boodschap van hoop en vreugde op 105.0 FM. Het radiostation liet zich inspireren door het katholieke geloof. Zijn antenne prijkt op de koepel van de Nationale Heilig Hartbasiliek van Koekelberg.

Onder impuls van de toenmalige Brusselse hulpbisschop mgr. Luc De Hovre, richtten E.H. Frans Dircken en Lina Van Obergen Radio Spes op. Ondertussen zijn de tijden geƫvolueerd. Omdat de digitale media vandaag een beter platform vormen voor de verspreiding van een hoopvolle boodschap en de FM-vergunning van de radio niet is verlengd, besliste de raad van bestuur om de uitzending te stoppen.

Er werken twee vaste medewerkers en zij krijgen een nieuwe opdracht. Daarnaast steunt de radio op sympathisanten en vrijwilligers. De raad van bestuur is hen allen dankbaar voor hun jarenlange inzet en hun grenzeloze enthousiasme. Zonder hun zorg en toewijding zou Radio Spes geen 30 jaar in de ether zijn gebleven. Tot slot dankt de raad niet het minst ook de luisteraars. Zij zullen ongetwijfeld hun radiozender missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *